Başa Dön
×
Anasayfa Hakkımızda Modeller SGK Ödemesi İletişim
İşitme Cihazları » Oticon İşitme Cihazları » ReSound İşitme Cihazları » Widex İşitme Cihazları
Aksesuarlar » Fm (Kablosuz Sistem) Nedir? » Oticon Fm Sistemleri » Oticon Aksesuar Ve Kumandalar
İşitme Kaybı » İşitme Kaybını Anlamak » Daha İyi Duymanın Yolları » Çocuklarda İşitme Kaybı
Danışmanlık » İşitme Cihazınızı En Verimli Şekilde Kullanmak » Danışmanlık Ve Tavsiyeler » İşitme Cihazı Nasıl Seçilir » İşitme Cihazı Nasıl Kullanılır » İşitme Cihazı Kullanma Alanları
HAKKIMIZDA BİZE ULAŞIN

İşitme Kaybı Nedenleri

Kulak – oldukça karmaşık bir organdır.

İşitme kaybının kulağın kısımlarındaki olası nedenleri...

Dış Kulakta

Tipik problemler kulak kirinin aşırı birikmesi ve işitsel kanalın enfeksiyonunu kapsamaktadır.

Orta Kulakta

Kulak zarının delinmesi, enfeksiyon ve otoskleroz (üzenginin etrafında oluşarak hareket etme kabiliyetini kısıtlayan kireçlenme) en yaygın nedenleridir. Birçok dış ve orta kulak problemi ilaç ya da cerrahi müdahale ile başarılı şekilde tedavi edilebilir. Bunların dışında kalan işitme kaybı işitme cihazları kullanılarak desteklenebilir.

İç Kulakta

İşitme problemlerinin çoğu hasarlı iç kulak yapılarından kaynaklanmaktadır. Tipik nedenleri doğal yaşlanma süreci, gürültüye aşırı maruz kalma, işitme sistemine zehirli olan ilaçlar ve baş yaralanmalarıdır. Bu tarz durumlarda kokleadaki ince kıl hücreleri hasar görür ve ses sinyallerinin beyine aktarılmasını engellemektedir. Genel bir kural olarak bu hasar tıbbi olarak düzeltilememektedir. Ancak iyi takılan işitme cihazları ortaya çıkan problemlerin üstesinden gelmek için büyük bir fayda sağlar.

Kulak Çınlaması

Kulak çınlaması başımızda çınlama ya da diğer seslerin var olduğu hissidir. İşitme kaybı ile bağlantılı olarak meydana gelebilir. Kulak çınlamasının nedenleri işitme kaybınınki kadar çeşitlidir ve nedeni her bir vakada çok net olmayabilir.